علی اوسط هاشمی معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در جلسه وبینار پیگیری مصوبات سفر استانی به استانهای قم و خوزستان گفت: ظرفیت فرهنگی شهر قم بی بدیل و انکار ناپذیر است.استان قم یک شهرستان دارد ولی قدرتش از نظر تاثیرگذاری به لحاظ حوزه ارتباطات ، وجود مراجع عظام تقلید و حوزه های علمیه با ۳۱ استان دیگر در سطح کشور برابری می کند. اینها از جمله سرمایه ها و ارزشهایی است که در این جغرافیا به برکت وجود حضرت معصومه(س) جمع هستند و صدای دین و مذهب و انسانیت انشاءالله در آنجا با قدرت طنین انداز شده و موثر باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان قم، این جلسه وبینار با حضور معاونین سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و مدیران کل استانهای قم و خوزستان برگزار گردید در سوم اردیبهشت ماه برگزار گردید.
علی اوسط هاشمی در این ویدئو کنفرانس ضمن تبریک فرارسید ماه مبارک رمضان و آرزوی بهره گیری از فیوضات این ماه برای درگذشتگان بیماری کرونا طلب مغفرت نمود.
ایشان ضمن تاکید بر استفاده از ظرفیت فرهنگی و اجتماعی قم گفت: سرفصل اصلی و برجستگی و نکته قوت سند مهارت قم این خواهد بود که چگونه می توان ارزش مهارت و قداست کار را با پیشاهنگی طلاب و روحانیون به فعلیت درآورد و آن گونه حضوری در حوزه های علمیه داشت که طلاب با اشتیاق به سمت هرطلبه یک مهارت روی بیاورند.باید این باور ایجاد شود که در کنار دانش مذهبی ، کسب مهارت هم یک ضرورت علمی است.
اگر هر طلبه یک مهارت جا بیفتد می تواند برای سازمان و سراسر کشور یک سرمایه معنوی باشد زیرا وقتی روحانیون در ماههای محرم، صفر و رمضان به سفرهای تبلیغی در سراسر کشور می روند با توجه به مقبولیت و پذیرش ایشان از طرف مردم در صورت باور ایشان به مهارت و سخن از مهارت یک سرمایه ارزشمند برای سازمان شکل می گیرد.
هاشمی افزود: موضوعاتی مانند فقر، آسیب های اجتماعی و بیکاری راهکار دارند یکی از این راهکارها روی آوردن به مهارت است . قداست و ارزش کار و مهارت با پیشتازی روحانیون می تواند خیلی سریع جامه عمل بپوشد. زمانی می توان سخن از مهارت و عمومیت آن در جامعه گفت و آنرا مبنای کار خود قرار داد که گروههایی از جامعه که مرجع هستند ، نیاز به مهارت را یک ضرورت ملی بدانند.
ایشان در ادامه گفت: به یک شهرک مهارت در قم نیاز است . جا دارد درکنار حوزه های علمیه و دانشگاهها و تمامی کانونهای فعال به لحاظ جمعیتی یک شهرک مهارتی ایجاد شود که پذیرش، جذب،گزینش و دوره های آموزشی آن با مشارکت دولت و ملت باشدو در واقع مدل جدیدی برای ارزش گذاری مهارت باشد. وقتی صحبت از جامعه مهارت محور می شود نیاز به اینگونه مدلها وجود خواهد داشت.
ایشان تفاهم با حوزه های علمیه را فراگیر دانست و عنوان نمود:.حوزه علمیه قم می تواند پیشتاز حوزه های علمیه کشور و حتی حوزه علمیه نجف باشد و می توانند به مدارس و حوزه های علمیه اهل سنت نیز وارد شوند.
هاشمی در نشست مذکور از معاون پژوهشی سازمان خواست برنامه ریزی برای اجرای المپیادهای مهارتی طلاب را در دستور کار خود قرار دهد زیرا المپیاد مهارت طلاب می تواند یک حلقه وصلی برای طلاب سراسر جهان اسلام باشد.
ایشان افزود: اگر به المپیاد مهارتی کشورهای اسلامی بیندیشیم ،المپیاد مهارتی طلاب هم بطور خاص جای خود را باز می کند . مکان اجرای این المپیاد باید شهر قم باشد و سازمان به آن جامعیت بدهد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: باید یک سرفصل جدید برای تفاهم با حوزه های علمیه برای تربیت مربیان طلاب ایجاد گردد. همان گونه که طلاب در زمینه های مختلف ورزشی و هنری ورود پیدا کرده و نقشهای خوبی ایفا نموده اند می توانند از عهده این نقش مهارتی نیز به خوبی برآیند .بسیاری از طلاب تحصیل کردگان دانشگاهی هستند بنابراین زمینه و قابلیت تربیت مربیان تحت عناوینی چون دپارتمان مربیان طلاب وجود دارد .
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود اشاره داشت: صادرات مهارت از قم با محوریت طلاب باید صورت گیرد در ایجاد چتر مهارتی در استان و آموزش ۲۰۰هزار نفر در قم حداقل ۱۰۰هزار نفر آن می توانند طلاب باشند. این ۲۰۰هزار نفر آموزش در قم برای رسوب و ماندن در شهر قم نیست بلکه باید به سراسر کشور صادر شوند.
هاشمی قم را یکی از بزرگترین مقصدهای مردم این کشور دانست و گفت: باید به اقلام فرهنگی این شهر هم توجه شود.چینی ها برای ما سجاده و مهر رکعت شمار تولید می کنند و این نشانه جامعه شناختی عمیق ایشان از بازار است . ما هم باید جامعه خودمان را بشناسیم و مهارت می تواند نوع نگاه به کالا را تعیین نماید.
ایشان افزود :گردشگری زیارتی بسیار فراتر از یک گردشگری تفریحی است زیرا با اعتقادات و باورها ارتباط دارد.در قم باید این نوع گردشگری مذهبی وجود داشته باشد.
هاشمی گفت:توجه به شورای مهارت استان ها که در واقع زابش دو شورای عالی اشتغال و شورای عالی مهارت است برای استانهایی که به ارزش اشتغال و کاهش بیکاری می اندیشند فرصت بی نظیری است.شورا مهارت فرصتی است برای آنهایی که به ارزش کیفیت و رقابت و ثبات کار فکر می کنند.لذا باید با رغبت به سمت مهارت روی آورد.ارزش مهارت را کسی میداند که به ثبات در اقتصاد می اندیشد.
https://www.qomtvtoportal.ir/?p=3702
نظرات