به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان قم، محمود تقی پور مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان قم با بیژن سلیمان پور معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار ی قم دیدار نمود . این جلسه با موضوع تشکیل شورای مهارت استان و برخورداری موسسات کارآموزی آزاد فنی و حرفه ای از حمایت های استان در شرایط کرونا با توجه به میزان خسارت وارده و چگونگی فعالیت مجدد آنها برگزار گردید .در این جلسه که معاونین ، مدیر حراست و انفورماتیک و رئیس کانون انجمن صنفی اموزشگاههای آزاد فنی و حرفه ای استان هم حضور داشتند ابتدا تقی پور با ارائه گزارشی از آموزش های فنی و حرفه ای استان عنوان نمود: هدفگذاری سازمان آموزش فنی و حرفه ای در سال جهش تولید از طریق ارتقاء مهارت افزایی در جامعه است.
ایشان با اشاره به اینکه عملکرد این اداره کل در سال ۹۸ نسبت به تعهد افزایش ۲۸ درصدی داشته است افزود: رسالت آموزش فنی و حرفه ای ارائه آموزشهای کوتاه مدت غیر رسمی در جامعه بوده و در دو بخش دولتی و آزاد ارائه می گردد .
تقی پور ادامه داد: جمعه هدف آموزش های فنی و حرفه از گستردگی برخوردار بوده و شامل : دانش جویان، دانش آموزان ، زسربازان ، زندانیان، آسیب دیدگان احتماعی، افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار، مناطق روستایی، معتادین بهبود یافته، شاغلین بنگاههای اقتصادی ، اتباع بیگانه و عموم متقاضیان کسب مهارت می باشد.
ایشان با بیان اینکه بالغ بر ۲۰۷ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای فعال در استان وجود دارند عنوان نمود: آموزشگاههای فنی و حرفه ای استان در کنار بخش دولتی در ۷ مرکز ثابت آموزشی ، مهارتی های مورد نیاز استان را که عمدتا در بخش خدمات می باشد ارائه می نمایند.
تقی پور افزود: با توجه به تعطیلی مراکز آموزشی در شرایط کرونا موسسات کارآموزی آزاد متضرر گردیده اند زیرا اغلب این مراکز استجاری بوده و تنها منبع درآمد موسسین آن از طریق شهریه دریافتی از کارآموزان صورت می گیرد.
ایشان با توجه به دیدگاه حمایتی استان از بخش خصوصی خواستار بازگشایی مجدد این مراکز آموزشی با رعایت کامل پروتکل های موجود و دریافت تسهیلات آسیب دیدگان از کرونا گردید.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه استان تشکیل شورای مهارت را با توجه به اینکه سیاستگذاری آموزش های مهارتی دستگاههای عضو در انجا صورت می گیرد و استاندار و یا یکی از معاونین ایشان ریاست آن را برعهده دارند و مصوبات آن برای استان لازم الاجراست بسیار با اهمیت و حیاتی برای استان قلمداد کرد و افزود: مهارت آموزی باید به یک گفتمان غالب تبدیل شود و هدف این اداره کل این است که قم را به یک کارگاه مهارت آموزی تبدیل نماید و دستیابی به این مهم مستلزم هم افزایی با سایر نهادها و استفاده حداکثری از ظرفیتها و پتاسیل های موجود در استان است.
ایشان افزود: همه ما در برابر وقایع اجتماعی دو مسئولیت حقوقی و اجتماعی داریم که برای عبور از مشکلات می بایست این دو را با هم گره زد.در همین راستا و در نخستین روزهای شیوع ویروس کرونا که استان را با کمبود شدید ماسک و اقلام بهداشتی مواجه ساخته بود این اداره کل با فراهم نمودن کارگاهها و افراد مورد نیاز در دو بخش آموزشگاههای آزاد فنی و حرفه ای و مراکز دولتی مراتب آمادگی خود را به افراد و نهادهای ذیربط جهت تولید ماسک ،گان و سایر اقلام بهداشتی مورد نیاز استان اعلام نمود که متاسفانه بنا به دلایلی مجوز اینکار صادر نگردید.
تقی پور در ادامه گفت :در همین راستا بخش انفورماتیک این اداره کل با طراحی کاملا بومی و بدون هیچگونه نیاز به نصب نرم افزار اپلیکیشن شناسایی ، را ههای مقابله و پیشگیری ویروس کرونا را با حضور استاندار و فرماندار رونمایی و عرضه نمود و همچنین با این باور که آموزش تعطیل بردار نیست سامانه آموزش مجازی را جهت ارائه و تکمیل دوره های آموزشی نیمه تمام طراحی و اجرا نموده است.
در ادامه بیژن سلیمان پور معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار ی قم با بیان ارزشمندی مهارت آموزی اظهار داشت: باید در استان نسبت به آموزهای فنی و حرفه ای نگاه ایجابی و اقناعی داشت و با هم افزایی با سایر نهادها حداکثر بهره وری از امکانات و ظرفیتهای استان صورت پذیرد.
ایشان با وجود کثرت دانشگاهها ، خلاء مهارت در استان را جدی دانست و فلسفه وجودی آموزشهای فنی و حرفه ای را پاسخ به این خلاء مهارتی عنوان نمود.
سلیمان پور با بیان اینکه متاسفانه فارغ التحصیلان دانشگاهی مهارت حرفه ای چندانی ندارند افزود: از آنجا که آموزشهای فنی و حرفه ای عمدتا بصورت عملی ارائه میشود برای موثر واقع شدن بایستی دارای پیوست کیفیت ، بروز بودن و تقاضا محوری را داشته باشد تا بتواند کمبود مهارتی استان را جبران نماید.
سلیمان پور ادامه داد: امروزه گردشگری و هتلداری تبدیل به علم شده اند و با توجه به موقعیت ممتاز استان در این زمینه خواستار توجه بیشتر آموزشهای مهارتی به سمت آموزشهای گردشگری و هتلداری شد .
ایشان با بیان اینکه بخش خصوصی باید توسعه یابد و حمایت شودافزود: نگاه صرفا تجاری به آموزش به آن لطمه وارد میسازد ، کسب درآمد در این بخش بایستی هدفمند بوده و در کنار برند سازی وارائه خدمت با کیفیت و موثر به جامعه قرار گیرد .
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار ی قم برای جذب حداکثری ایجاد تغییر را اساسی عنوان نمود و افزود: برای آنکه بتوان مخاطب داشت بایستی در ارائه آموزش یا خدمت متفاوت اندیشید و اجرا نمود ، بدین گونه است که میتوان ناامیدی را از جامعه ریشه کن نمود.
ایشان تشکیل شورای مهارت در استان را از نیازهای اساسی استان که میتواند در جهت هم افرایی دستگاهها نقش ایفا نماید برشمرد.
https://www.qomtvtoportal.ir/?p=3752
نظرات